2011-05-06 – 2011-05-08 – Batavierenrace

De 39ste batavierenrace werd afgelopen weekend gehouden. Hiervan had ik door mijn connecties in Arnhem al wel van gehoord en wist dus wat het was. In het kort worden er door teams afstanden gelopen. Dit van Nijmegen naar Arnhem. De oorzaak is een avondje gezelligheid in Arnhem dat resulteerde in het opgeven als bestuurder voor de Studentenverenigingen Arnhem. Deze deed met met twee groepen en kwamen nog bestuurders tekort.

Zo zie je maar weer wat er via via geregeld valt te worden. Afgelopen vrijdag was het dus zover en verzamelde de hele groep zich te Arnhem. Hier werd een gezellige aftrap gegeven en na het eten en opruimen vertrok de nachtteams naar Nijmegen en de ochtend + middagteams naar Enschede. De tenten waren al opgezet in de ochtend door een team.

Om er te komen ging er al een gedeelte mee, waarvan twee tandems, voedsel, de bus die ook al de tenten had vervoerd en twee andere busjes die dienen voor het vervoeren van de teams gedurende de race.

Aangekomen te Enschede was het een kwestie van auto parkeren en de al aanwezige mensen op te zoeken. Hierna de slaaptent vinden en je spullen hier achter laten om alvast lekker een biertje te drinken en te genieten van het heerlijke weer. Hierin leerde ik de groep kennen en ook al enkele personen die ik de volgende dag zou rijden. Uit eindelijk een poging gedaan om te slapen. Denk dat ik van de drie uur die ik gelegen heb misschien opgeteld 30 minuten echt even weg ben geweest van deze aarde. Dit door alle gesprekken die er nog gevoerd werden.

Om 4 uur eruit… Wat aan te doen? Toch maar een korte broek aangedaan en helemaal geen spijt van gehad, ondanks dat het eventjes fris was. In de bus naar locatie waar de herstart + wissel van teams zou plaatsvinden waren wij ruim op tijd en moesten we zeker anderhalf uur wachten voor we echt van start konden.

Uiteindelijk was het op het eind voor de hardlopers een race tegen de klok om te zorgen dat we konden blijven doorrennen. Oorzaak was dat we in de laatste startgroep zaten en dit natuurlijk zorgt dat je moet blijven doorlopen om de checks tijdig te halen. Dit is met in en uitchecken gelukt. Het weer was hierbij één die er een grote rol aan gaf. De zon was flink aan het branden en het was om 11:00 al 27 graden, rond 13:00 was het 28. Hierdoor moesten wij er wel voor zorgen dat de renners + de personen op de tandems te drinken en eten kregen om ervoor te zorgen dat ze niet van hun stokje gingen. Al met was het op ons overstap punt van teams een beetje een chaos… dit door wat slechte te bereiken personen en door de afstand die er van busjes naar de start/finish gelopen moest worden. Gelukkig waren we compleet toen we allen weer te Enschede waren.

Hier wat gegeten en toen wezen zwemmen, erg goed om af te koelen. Toen we terug waren was de Finale begonnen en hiervan gelijk camera maar meegenomen en weer foto’s geschoten, helaas niet een geweldige spot om foto’s te schieten, maar er zijn toch wat leuke uitgekomen. De avond werd er gegeten en hierna de drankvoorraad gade geslagen. Op het hockeyveld werd nog even actief gedaan om tot het tijd was om richting het feest te gaan. Verschillende tenten, met verschillende muziek en uiteindelijk een hele lange tijd bij de DJ staan dansen en swingen die buiten stond te draaien. Dit gedaan tot mijn lichaam zei van zoek jij het maar even lekker uit, toen naar tent gegaan en gaan slapen. Het was een korte nacht (3 uurtjes geslapen…).

Iedereen was er sowieso tijdig uit vanwege het feit dat we om 11 uur van het terrein wouden zijn. Dit is meer dan gelukt gezien we om half 11 al vertrokken. Vanaf uit ben ik gelijk naar Drenthe gegaan omdat ik uitgeteld was. De spullen gesorteerd, opgeruimd, enzo. Uiteindelijk wou ik op tijd naar bed, maar door een telefoontje en een ander gesprek was het half 10… de maandag om 6:00 eruit was vermoeiend en zorgde ervoor dat de werkdag ook niet wou vlotten.

Toch wil ik iedereen bedanken voor het geweldige weekend, ik zie stiekem uit naar een volgende keer!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.